10 sfaturi pentru a cumpăra bilete de avion ieftine

Cum să cumpărați bilete de avion ieftine? Folosiți aceste 10 sfaturi pentru a obține cele mai ieftine bilete de avion.

10 sfaturi pentru a cumpăra bilete de avion ieftine

Ți-ai dorit vreodată să călătorești undeva și ai ajuns la concluzia că pur și simplu nu poți ajunge acolo pentru că este mult prea scump? Eu da. Dar aceste zile sunt pe sfârșite - nu ai nici o scuză pentru a nu găsi cea mai bună ofertă posibilă. Iată câteva sfaturi bune pentru a găsi cele mai ieftine biletul de avion spre destinația ta.

1. Acoperă-ți urmele

Ai observat vreodată că pe măsură ce cauți un zborul, prețul se majorează? Ei bine, nu ți se pare - este un fapt. Nu te amăgi : strategiile de marketing sunt mai sofisticate decât oricând și ei te pândesc - cu cookie-uri. Cookie-urile sunt seturi de date, care urmăresc comportamentul și ajută liniile aeriene să determine disponibilitatea de a cumpăra un bilet. Deci, vor mări prețurile, în speranța te vei speria și vei face rezervarea. Incearcă acest truc: asigură-te că esti îm modul de navigare incognito / privat: dacă utilizezi Google Chrome sau Safari, folosiți doar comanda / Control + Shift + N taste: acest lucru va deschide o fereastră nouă, care va permite navigarea privată/ascunsă.

2. Profită de motoarele de căutare pentru zboruri

Ai auzit vreodată de Skiplagged sau Skyscanner? Aceste motoare de căutare folosesc algoritmi unici și le permite să lucreze cu o marjă redusă datorită volumului mare de vânzări. Uneori, puteți economisi până la 80%! Skiplagged a fost atât de eficient, încât United Airlines a efectuat o acțiune în justiție împotriva companiei. Hopper, este o altă aplicație extraordinară, care are scopul de a te ajuta să determini când este cel mai bun moment pentru a cumpăra biletul de avion.

3. Fi flexibil cu datele de zbor

Cu cat mai multe persoane doresc să călătorească în aceeași dată, cu atât mai scump va fi biletul: este vorba de cerere și ofertă - dacă profesorul meu de economie m-ar vedea acum. Incearcă să bați mulțimea - dacă planifici un zbor într-un weekend sau o vacanță mare, rezervă cât mai devreme sau fii flexibil! Uneori, prin rezervarea unui zbor cu o zi mai târziu sau o zi mai devreme, poți economisi câteva sute de euro.

4. Ia în considerare căi alternative

O prietenă de-a mea a zburat la Merida, în Mexic in această vara. Ea a fost în căutarea unui zbor direct de la Paris la Cancun, dar nu a putut vedea prețurile - avea lacrimi în ochii, din cauza prețurilor scandaloase, de aceea era dificil să vadă ecranul. În loc să aleagă această opțiune ușoară, dar mult prea costisitoare, ea a optat pentru hai -să-zburăm mai mult dar mai ieftin: ea merge de la Nantes, Franța la Madrid, Spania - apoi la Frankfurt, Germania si Montreal, Canada înainte de ultima ei conexiune la Cancun, Mexic. Ghici cât de mult a economisit? Peste 500€. Dacă esți în căutarea unui zbor ieftin, s-ar putea dori să încerci o opțiune alternativă la ruta directă.

5. Zboar cu companii low-cost

Dacă ești gata să sacrifici un pic de spatiu pentru picioare, divertisment la bord sau o masă, atunci liniile aeriene low cost vor deveni, probabil, cei mai buni prieteni ai tăi. Există o mulțime: de la Easyjet și Ryanair la Wizz Air sau Iberia Express. Un sfat înainte de a face rezervarea: nu uita să faci check-in on-line și să imprimi tichetul de îmbarcare, unele dintre aceste companii aeriene vor percepe o taxă destul de mare, dacă nu ți-ai făcut temele. Ar trebui, de asemenea, să te asiguri că ai respectat condițiile pentru bagaje.

6. Utilizați statutul de student pentru a găsi reduceri

Fie că ești un student Erasmus care planifică următoarea calatoriei sau doar în căutarea următoarei vacanțe, ar trebui să ști că există o mulțime de reduceri la biletele de avion. Exsită mai multe site-uri, dedicate pentru a ajuta studenții în găsirea zborurilor: STA Travel te poate ajuta să găsești unele oferte imbatabile!

7. Rezervă zborul devreme... dar nu prea devreme

Rezervarea oriunde între 6 și 8 săptămâni înainte de zbor este oarecum optimă: apropierea de data decolării, va scumpi biletul, mai ales în termen de 14 zile înaintea zborului. În cazul unui zbor intercontinental, poți rezervați chiar mai devreme decât atât. O alternativă ar fi să aștepti oferte de ultim minut și să speri că vei găsi fi în continuare ceva interesant pentru tine - dar nu paria pe vacanța asta.

8. Abonează-te la un program de fidelizare a clientelei

Majoritatea companiilor aeriene au propriile lor programe de loialitate, care oferă un câștig pentru ambele părți: încurajează rezervarea frecventă a biletelor cu compania respectivă, iar tu ești recompensat pentru asta, de obicei, cu "puncte". Specificul fiecărui program de loialitate depinde de compania aeriană, dar ele permit de obicei obținerea unor tarife avantajoase odată ce ai călătorit o anumită distanță.

9. Fii cu ochii în patru la erorile de tarifare ale companiei aeriene

Companiile aeriene sunt destul de mari și, uneori, acestea fac greșeli în momentul publicării tarifelor, aceasta este o oportunitate de aur pentru tine, și înainte de a întreba - da, este perfect legal și este obligatorie. Aveți posibilitatea să utilizați site-uri web, cum ar fi Airfare Watchdog sau Secret Flying, care publică toate prețurile și erorile de tarifare. Nu e imposibil să găsești o reducere de 80% la biletele folosind acest truc simplu.

10. Cere o restituire în cazul în care prețurile coboară, după ce ai cumpărat biletul tău

"Mi- am cumpărat un bilet de 120€, iar acum este doar 90€...". Sună cunoscut? Poți solicita companiei aeriene o restituire - fiecare are propria politica în această privință, dar s-ar putea obține diferența înapoi sau poți anula biletul în decurs de 24 de ore și obține o rambursare completă. Poti urmări chiar și zborurile la care ai cumpărat un bilet pentru și primi o alertă atunci când prețurile scad. Reține că, nu există nici o garanție că poți obține banii înapoi.

Bonus

În cazul în care te confrunți cu întârziere, anulare sau refuzată îmbarcarea cu zborul, ai putea avea dreptul la până la 600€ în compensație. Nu ezita să încercați Calculatorul nostru de Despăgubire și de a afla dacă ești eligibil!

Ai tehnica ta proprie de a găsi bilete de avion foarte ieftine? Împărtășește-o cu noi - și echipa noastră are concedii! Aboneaza-te pentru mai multe sfaturi utile și informații de călătorie!