Cât de devreme trebuie să ajung la aeroport?

"Cu cât timp înainte de zbor trebuie sa ajungeți la aeroport? Aflați aici! "

Cât de devreme trebuie să ajung la aeroport?

Aceasta este cu siguranță întrebarea cea mai stresantă atunci când vă pregătiți pentru plecarea spre aeroport. Următoarea întrebare este: sosesc prea devreme și mor de plictiseală sau ajung cu întârziere și risc să pierd zborul?

Mai bine mai devreme decât la fix

Regula generală este de a ajunge la aeroport cu cel puțin 2 ore înaintea plecării pentru zborurile interne și cu 3 ore înainte de plecare pentru cele internaționale - mai ales dacă aveți de predat și un bagaj de cală. În orice caz vă sugerăm să consultați întotdeauna regulamentul liniei aeriene și a aeroportului înainte de a pleca, cu atât mai mult cu cât închiderea porților poate varia foarte mult de la un transportator la altul: de la 45 la doar 15 minute.

S-ar putea doriți să adăugați o jumătate de oră în plus (2:30 pentru zborurile interne și 3:30 pentru cele internaționale), dacă nu sunteți un călător frecvent și s-ar putea să fiți neliniștit înainte de zbor. Același lucru se aplică în cazul în care nu sunteți familiarizat cu aeroport sau aveți zborul într-o zi aglomerată.

Dar, în unele cazuri, vă puteți permite puțină relaxare

Puteți ajunge puțin mai târziu, dacă nu aveți nici un bagaj de cală de predat, dacă ați făcut deja check–in online, sau dacă nu zburați la ore de vârf. Evitând orele de vârf puteți de asemenea să economisiți bani pentru bilet.

O concepție eronată întâlnită frecvent

Urmăriți stadiul zborului: puteți să urmăriți starea zborului online și afla dacă zborul a fost întârziat, și puteți fi astfel tentat să ajungeți la aeroport mai târziu decât planificat initial. Nu este o idee prea bună: în primul rând deoarece întârzierile și anulările nu sunt întotdeauna exacte și pot evolua fără a fi actualizate în timp real. În al doilea rând, unele companii aeriene vă vor solicita să vă înregistrați și să predați bagajul conform zborului INIȚIAL. Nu e cea mai bună idee să întârziați din această cauză, dacă nu doriți să se considere că nu v-ați prezentat la timp și să vă fie refuzată îmbarcarea.

Evitarea cozii: vă intrebați dacă personalul aeroportului v-ar lăsa să săriți coada, dacă sunteți pe cale să ratați zborul? Nu întotdeauna. Acest lucru nu este (din păcate) un drept sau un privilegiu, asa că nu contați pe acest lucru dacă sunteți tentat să dormiți mai mult.

Garanția oferită de check-in: Odată ce ați predat bagajul de cală, avionul nu va decola fără dvs – este o preconcepție… mai ales pentru zborurile interne. Iar pentru cele internaționale, este mult mai probabil pentru compania aeriană să vă coboare bagajele din cală decât să vă aștepte dacă nu ați fost prezent la ultimul apel.

În cele din urmă, nu uitați să ajungeți cu suficient timp înainte de plecarea avionului în asa fel încât să nu fiți stresat înainte de plecare. Și nu vă fie teamă de a vă plictisi la aeroport, puteți vedea în articolul următor câteva idei cum să vă pretreceți timpul dacă ajungeți prea devreme.

Abonați- vă la site-ul nostru pentru mai multe sfaturi de călătorie și informații utile pentru pasageri!