/ Блогът на ClaimCompass

Две приятелки на дълъг уикенд в Милано

През есента на 2016 г. от ClaimCompass организирахме игра във
Facebook, чиято награда беше пътуване до Милано. Яница Христова спечели играта и прекара дълъг уикенд с нейна приятелка.
Ето какво ни разказа за своето пътуване.

Представете се накратко.

Казвам се Яница Христова, на 41 г. съм, живея в София и работя като счетоводител. Интересите са ми в областта на музиката, литературата и театъра. Обичам да пътувам, да
посещавам държави и градове, в които не съм била и да откривам нови любими места.

Откъде разбрахте за ClaimCompass?

Случайно попаднах на страницата на ClaimCompass във Фейсбук. Видях предложение за спечелване на самолетни билети до Милано, участвах... и спечелих!

Какви бяха предварителните Ви очаквания от Милано? Как се оказа в действителност?

Не бях ходила преди това в Милано и нямах големи очаквания към града. Знаех, че е известен като една от европейските столици на модата и повечето хора, които го посещават, е заради шопинг туровете, които се организирват. Но тъй като аз нямам интереси в тази област, исках да го проуча откъм културната, историческата и кулинарната му страна. Смея да кажа, че успях и останах приятно изненадана и очарована.

Какво искахте да видите/опитате на всяка цена в Милано?

Понеже не разполагах с безгранично време и възможности, набелязах няколко основни неща, които не исках да пропусна за нищо на света докато съм в Милано: да опитам на място италианската кухня, на която съм голям почитател, а като един футболен фен да посетя музея Сан Сиро и стадиона Джузепе Меаца, както и възможно повечето забележителности на града.

За моя радост, освен гореизброените, успях да посетя още: катедралата Дуомо, Ла Скала, Музео дел Новеченто, галерия "Виторио Емануеле II", базиликата Сан Бабила, парка на Порта Венеция и лично за мен неочаквано приятното откритие - канала Навилио Гранде, където имахме късмета да разгледаме прочутия ежемесечен пазар на антиките, който беше впечатляващ по своята мащабност и разнообразен с асортимента от стоки.

Какви са Вашите три съвета за незабравима ваканция?

По принцип избягвам да давам съвети, защото всеки човек сам преценява как индивидуално да си организира пътуване, ваканция, почивка. И все пак, ако трябва да отговоря,
ще кажа какво е водещо за мен: да избера възможно най-удобния и евтин полет до набелязаното място, практичен, на добра цена и на комуникативно място хотел, удобни обувки, добра компания и предварително набелязани места за посещение, проучени като местоположение, работно време и цена на входа. И разбира се много настроение, любопитство за изследване на нови места и нагласа за страхотно изкарване!

П.П.

Искам да изкажа огромните си благодарности към екипа на ClaimsCompass, без чийто професионализъм и коректно отношение, всичко това нямаше да се случи.