Uçakta müzik aletleri taşıma

Uçağa müzik aletleri alabilir miyim? Uçağa alabileceğiniz müzik aletleriyle ilgili daha fazla bilgi burada bulabilirsiniz.

Uçakta müzik aletleri taşıma

"Gitarımı, kemanımı veya sazımı uçağa alabilir miyim?", "Piyanomu nasıl taşıyabilirim?","Müzik enstrümanım için ayrı bir uçak bileti almam gerekiyor mu?","Peki bunun maaliyeti nedir?" vs. gibi soruların cevabı müzikseverleri kesinlikle ilgilendirecektir. E hadi buyurun, ClaimCompass'ın sizin için hazırladığı cevaplar umarız yardımcı olacaktır.

Her zaman olduğu gibi, ilk önce havayolu şirketinin şartlarını kontrol etmek

Uçacağınız havayolu şirketinin internet sayfasına gidip müzik enstrümanınızı (gitar, saz, keman vs.), kabine taşıp taşımayacağını ilk yapmanız gereken şeylerden biridir. Müzik entsrümanınız büyük boyutlu bir enstrüman ise (piyano, çello, arp vs.), bu alet ücretsiz taşıp taşımayacağını öğrenmeniz gerekiyor. Her havayolu farklı kurallar uygulabilir fakat genel kuralları şöyle özetleyebiliriz:

Küçük boyut müzik enstrümanları

Müzik aletinizin büyüklüğü 23x40x55 cm ölçülerini aşmıyorsa müzik aletinizi kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz. Viyola, keman, marakas, kastanyet, flüt, klarnet, tef, küçük vurmalı çalgılar, vs. müzik enstrümanları bu ölçüleri aşmamaktadır. Böylece, herhangi ekstra ödeme yapılmadan müzik aletinizi kabin bagajı olarak yanınıza alabilirsiniz.
Ayrıca, bilmeniz gereken şey havayolu şirketlerinin çoğu yanınızda sadece 1 tane müzik aleti taşınmanıza izin verir ve uçuş boyunca ilgili müzük aletiniz el çantasında bulunmalıdır. Aksi taktirde, havayolu şirketi tarafından aletiniz için ek ücret ödemeniz gerekebilir.

Büyük boyut müzik enstrümanları

Müzik aletinizin büyüklüğü 23x40x55 cm ölçülerini aşıyorsa, enstrümanınızın kabinde taşınabilmesi için ekstra bir koltuk satın almanız gerekmektedir. Üstelik, bu noktada bazı sınırlamalar var. Müzik aletinizin ağırlığı 75 kg’ı aşmamalı ve en fazla 50x50x67 cm boyutlarında olmalıdır. Eğer müzik aletiniz daha büyük boyuttaysa, o zaman müzik aletleriniz kargo bölümünde taşınırve ödeyeceğiniz ücret kargoya göre hesaplanır. Müzik aletiniz pahalıysa ve kırılmaması veya hasar görmemesi için bagajınızı teslim etmeden uygun ve güvenli bir şekilde paketlenmesini rica edebilir siniz.