Uçuş öncesi ne kadar erken havaalanında olmam gerekir?

Uçuştan kaç saat önce havaalanında olmanız gerekir? Burada daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Uçuş öncesi ne kadar erken havaalanında olmam gerekir?

Bazı yolcular seyahatlerini iyi planlayıp havaalanına uçuş öncesi 1,5 - 2 saat önceden giderken, diğerleri kapıların kapanmasına sayılı dakikalar kaldığında anca erişir.Bir kaç iş adamına iş seyahatlerini nasıl planladıklarını sorduktan sonra, şu tüyoları aldık:

  1. Gün içerisinde erken saatte uçarsanız (sefer için ilk uçakla), uçağınızın gecikmesi veya iptal edilme ihtimali daha düşüktür.

  2. Bavulunuzu son dakikada hazırlamayın çünkü önemli eşyalar unutma olasılığı büyüktür.

  3. Önceden havaalanına ulaşımı denetleyin - toplu taşımayla kaç zaman sürer ve trenininizin veya otobüsünüzün gecikme ihtimali var mı, taksi ne kadar alır, arabayla giderseniz parking ücretlimidir vs.

Genel olarak havaalanında 90 dakika önceden olursanız, tüm kontrollerden rahatla geçebilecek kadar vaktiniz olur ve çıkış kapısına zamanında varırsınız. Tabi bazı uçuşlar için biraz daha geç te havaalanına gidebilirsiniz örneğin önceden online check-in yapıp biniş kartınızı çıkarttığınız ve sadece el bagajıyla yolculuk yaptığınız uçuşlar için. Bu durumda kuyrukta beklemeden direk güvenlik kontrolüne geçiyorsunuz.

Yoğun saatler

Eğer uluslararası büyük havalimanından uçacaksanız uçuştan 3 saat önce havaalanında olmanız gerekebilir. Özellikle uçuşunuzun yoğun saatte gerçekleştirilmesi halinde, yani aynı zamanda çok sayıda başka uçuşlar olduğunda erken havaalanında olmanızı tavsiye ederiz. Uçacağınız havalimanı için yoğun saatleri görmek için havalimanının websayfasına gidip gün içerisi uçuşlar için hazırlıklar hakkında bilgi alabilirsiniz. Her havalimanı için yoğun saaatler farklıdır - bazılarında cuma akşamları pist en yoğun olur, diğerlerinde salı sabahı da olabilir.

Uçuş öncesi check-in

Eğer önceden online check-in yapmadıysanız, havaalanına erken gidip bagajınızı teslim etmeniz sizi overbooking mağduru olmaktan kurtarır. Overbooking (uçakta yerlerin sayısını aşan bilet satışı) halinde havayolu şirketi gişede son check-in yapan yolcuları uçağa almıyor.

Çıkış kapısının kapanması

Dikkat! Çıkış kapısının kapanma saati uçağın kalkma saatiyle ayni değildir. Çoğu havayolu şirketleri çıkış kapılarını uçuştan 15-30 dakika önce kapatır. Bu gişeye daha geç gelirseniz havayolu şirketi sizi uçağa almayabilir ve tazminat ödemek zorunda kalmaz anlamına gelir.

Havaalanında beklerken...

Çoğu yolcular için havaalanında beklemek sıkıcı ve sinir bozucudur. Uçuşunuz boyunca ve uçuş öncesi vaktinizi olabildiğince değerlendirmek için mobil aletlerinizi önceden şarj edin ve yanınıza dergi veya kitap alın.