Случва се: Емилия и нейното пътуване до Лондон

Сещате ли се за онова чувство, когато на следващия ден Ви предстои пътуване? Когато багажът седи, вече приготвен и стегнат, до входната врата, паспортът и бордната карта са грижовно прибрани в някой джоб, а Вие вече нямате търпение да се качите на борда на самолета, който ще Ви заведе на някое далечно ново място...

Така Емилия започна разказа си за началото на своето пътуване до Лондон, което, противно на нейните очаквания, не е било толкова приятно и безпроблемно. Студентката по Бизнес администрация отдавна искала да посети приятелите си в английската столица, като за целта няколко месеца предварително закупила самолетни билети от една от нискобюджетните авиокомпании.

"Пристигнах на летището в София два часа преди излитане", споделя Емилия. "Бързо минах през гишето за чекиране, оставих големия си багаж и продължих само с дамска чанта към проверките за сигурност."

Когато студентката преминава през проверката за сигурност и паспортен контрол, тя се отправя към обявения гейт на излитане, където заедно с още десетки пътници започва да чака извикването на пътниците за качване в самолета. За да не скучае, Еми е взела със себе си книга и вестник, а през известно време използва и смартфона си, с който вече се уговаря с приятелите си в Лондон, които ще я посрещнат на летището.

Времето минава, а на гишето на гейта все още няма служител на летището или авиокомпанията. Остават само около 20 минути преди обявения час на излитане, когато над чакащите пътници прозвучава съобщение, което информира за закъснението на полета поради техническа причина. "Изведнъж всички пътници около мен започнаха да се раздвижват, да обсъждат чутото и да се оглеждат за служител, когото да попитат за повече информация", споделя Емилия. За съжаление, когато въпросният служител най-накрая се появява, се оказва, че не може да даде повече информация, освен че самолетната машина, която трябва да извърши полета, все още не е излетяла от предишното летище, от което е планирало да пристигне. Малко по-късно пътниците научават, че очакваното забавяне ще бъде поне 4 часа.

"Не можех да повярвам, че ще трябва да прекарам толкова много време на гейта, както и, че няма да пристигна навреме при приятелите си в Лондон. Бях разочарована, че не ни предупредиха за закъснението по-рано, както и че всичко на гейта беше толкова неорганизирано и че нямаше служители от авиокомпанията, които да се погрижат за нас."

След като прекарва два часа в четене на книгата и използване на телефона си, Емилия започва да съжалява, че не е взела повече неща в ръчния си багаж. За съжаление зарядното й не е при нея, освен това не разполага с връхна дреха, с която да се облече, докато чака на студените метални пейки. Около нея настроението никак не е весело, тъй като много от пътниците изпускат важни ангажименти, закъсняват за срещи или дори пропускат следващи полети, на които е трябвало да се прекачат.


Ако историята Ви звучи познато и Вие или Ваш познат сте преживявали подобно закъснение по вина на авиокомпанията, не се отказвайте от борбата за обезщетение. ClaimCompass идва на помощ!