/ Блогът на ClaimCompass

На ваканция с любов и вино

Европа винаги е свързвана с харизма, романтика и разбира се - вино. Тук е столицата на любовта, в Европа е домът и на едни от най-известните сортове вина. На празника на любовта и виното ви представяме селекция от 3 места, които съчетават сладко-горчивия вкус на любовта и виното.

Мелник, България

Melnik

Заслужено място в класацията заема най-малкият, но и най-китен град, Мелник. Градът е перфектната комбинация от истинско вино, автентични механи и уютни къщи за гости. Тук може да се насладите на сорта “Широка мелнишка лоза”, който расте само и единствено в земите около Мелник. Уютът на Мелник се усеща дори в дълбоките и тъмни изби, които пазят тайната за наистина доброто вино. Приютил се под причудливите пясъчни пирамиди, Мелник е едно от най-добрите места за любов и вино.

Препоръчана изба за дегустация на вино: “При Шестака” / Интересното за избата е, че е вкопана в скала. Намира се над града, в близост до Мелнишката крепост.

Савона, Италия

Savona

Савона е град в Северна Италия, намиращ се в областта Лигурия. Самият град е съчетание от пастелните цветове на Чинке Терре и енергията на Италианската ривиера. На пристанището може да вечеряте е един многобройните романтични ресторанти, пиейки известното лигурско вино и изпращайки с поглед луксозните яхти, акостирали в местното пристанище. Разходката по залез в крепостта е задължителна, защото по това време Савона е най-чаровна и завладяваща с лежерното си спокойствие.

Грас, Франция

Grasse

Грас е определян като световната столица на парфюмерийното изкуство. Тук е домът на три френски парфюмерийни - Fragonard, Galimard и Molinard. След посещение на музея на парфюмите, и (може би) избор на нов аромат, почивката в някое от живописните френски бистра е силно препоръчително. В акомпанимент с френски сирена, френското бяло вино е с несравним вкус. Цялата атмосфера на града е изключително романтична, тъй като тук Ривиерата среща Прованса. По малките улички на града се носи аромат на лавандула и роза, а цветя надничат зад всеки ъгъл.

Независимо дали сте изтънчени дегустатори на вино или просто сте влюбени в живота, тези три места ще ви предложат от всичко по малко - романтика, вино и незабравими моменти.