Συμβουλές και μυστικά για να ταξιδέψετε μόνο με μία χειραποσκευή!

Συμβουλές και μυστικά για να ταξιδέψετε μόνο με μία χειραποσκευή!

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν στους επιβάτες τους μία δωρεάν χειραποσκευή. Είναι όμως αυτό αρκετό; Εξαρτάται! Σε πολλές περιπτώσεις κουβαλώντας μόνο μία χειραποσκευή μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια επιλογή για το ταξίδι σας, άλλες όμως φορές δεν είναι αρκετή ούτε για τα απαραίτητα!
Διαβάστε παρακάτω τι επιτρέπεται να μεταφέρετε με τις πιο περιζήτητες αεροπορικές εταιρείες και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε και να αξιοποιήσετε κατά το μέγιστο το χώρο της χειραποσκευής σας.

Κερδίστε χρόνο!

Επιλέγοντας να ταξιδέψετε μόνο με χειραποσκευή, δε χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά στο check-in ώστε να παραδώσετε τη βαλίτσα σας κατά την αναχώρηση ούτε να περιμένετε για τη βαλίτσα σας στο καρουζέλ αποσκευών κατά την άφιξη.

Επίσης φτάνετε πρώτοι στην ουρά ταξί ή στα γραφεία για ενοικιάσεις αυτοκινήτων πριν από τους υπόλοιπους επιβάτες με τους οποίους έχετε ταξιδέψει!

Ασφάλεια!

Ταξιδέψτε χωρίς να ανησυχείτε αν η αποσκευή σας θα φτάσει εγκαίρως ή αν θα φτάσει μαζί σας στον προορισμό σας χωρίς απώλειες ή καταστροφές.
Επιλέγοντας να ταξιδέψετε μονάχα με χειραποσκευή μειώνει τις πιθανότητες για μελλοντικά πιθανά προβλήματα και κόπο.

Γλιτώστε χρήματα!

Πολλές φορές επιλέγουμε να προπληρώσουμε μία ή περισσότερες επιπλέον αποσκευές, για πρακτικούς και απαραίτητους λόγους. Αν όμως το ταξίδι μας έχει μικρή διάρκεια και είμαστε ευέλικτοι, μπορούμε να μειώσετε το κόστος της πτήσης μας, ταξιδεύοντας μονάχα με τη χειραποσκευή μας.

Τεχνικές πακεταρίσματος!

Φορέστε τα πιο βαριά σας ρούχα όπως μπότες και παλτό ώστε να αυξήσετε το χώρο της αποσκευής σας!
Επίσης υπάρχουν τρεις κύριες σχολές σκέψης σχετικά με τις τεχνικές πακεταρίσματος για μικρούς σάκους:

  • κυλώντας τα πάντα γύρω από ένα κεντρικό αντικείμενο,
  • αναδιπλώνοντας τα πάντα σε τετράγωνα ή
  • ομαδοποιώντας τα αντικείμενα γύρω από το άλλο.

Παρακολουθείστε αυτό το πρακτικό και σύντομο βίντεο για περισσότερες ιδέες από τη Vivika Vika:

Προϊόντα περιποίησης και καλλυντικά!

Τα είδη προσωπικής υγιεινής μπορούν να ζυγίζουν πολύ περισσότερο από ό, τι νομίζετε!
Ο κανόνας σχετικά με τα επιτρεπόμενα υγρά στις χειραποσκευές είναι:

  1. Όλα τα υγρά πρέπει να είναι σε συσκευασίες μέγιστης χωρητικότητας 100 ml/το καθένα.
  2. Όλα τα υγρά πρέπει να βρίσκονται σε μια ενιαία, διαφανή, επανακλειόμενη σακούλα μέγιστου μεγέθους 20εκ x 20εκ και μέγιστης χωρητικότητας ενός λίτρου. Οι διαστάσεις της σακούλας δεν ελέγχονται αυστηρά, αλλά σε περίπτωση που δεν εγκρίνουν τη δική σας, στην περίπτωση που δεν πληρεί κάποια από τις παραπάνω προδιαγραφές, θα σας χορηγηθεί μία νέα και θα σας ζητηθεί να χωρέσετε τα προϊόντα σας εκεί.
  3. Πρέπει να μπορείτε να κλείσετε πλήρως τη σακούλα των υγρών και να χωράει στη χειραποσκευή σας.
  4. Η σακούλα των υγρών πρέπει να αφαιρεθεί από τη χειραποσκευή και να ελεγχθεί ξεχωριστά.

Φορητός υπολογιστής/κινητό/iPod/κάμερα/kindle!

Οι φορητές συσκευές μπορεί να ζυγίζουν πολύ, ειδικότερα αν συμπεριλάβουμε τους φορτιστές και τα επιπρόσθετα καλώδια. Γι’ αυτό μπορείτε να συγκεντρώσετε οδηγούς, μουσική, παιχνίδια, πληροφορίες σε μία συσκευή και να την πάρετε μαζί σας.

Προσοχή! Οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από έξι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Αίγυπτο, Τυνησία και Σαουδική Αραβία) απαγορεύονται να μεταφέρουν φορητούς υπολογιστές και άλλες μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές στις αποσκευές καμπίνας.

Υπό τις νέες ρυθμίσεις, τα κινητά τηλέφωνα, οι φορητοί υπολογιστές, οι eBook readers που έχουν μήκος μεγαλύτερο από 16 x 9,3 x 1,5 εκατοστά θα αποκλείονται και όλα θα ελέγχονται πλήρως.

Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κάτι από τα παραπάνω και ταξιδεύουν σε έναν από αυτούς τους προορισμούς, μπορούν είτε να φροντίσουν να παραδοθούν στο σπίτι τους ταχυδρομικά είτε να πληρώσουν και να τα συσκευάσουν στην παραδοτέα αποσκευή και όχι στην χειραποσκευή τους.

ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΗ ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΩΝ

Ο παρακάτω πίνακας θα σας δώσει μία γρήγορη ενημέρωση για τα επιτρεπόμενα όρια χειραποσκευών στις πιο βασικές αεροπορικές εταιρίες, στην οικονομική θέση.

Παρόλα αυτά σας συμβουλεύουμε να ελέγχετε πάντα πριν το ταξίδι σας τους Όρους και Κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας που ταξιδεύετε.

luggage limits
*συμπεριλαμβάνονται χειρολαβές, εξωτερικές θήκες και ρόδες
** Με βάση το νέο κανονισμό της Ryanair, εάν έχετε αγοράσει την πιο οικονομική θέση χωρίς προτεραιότητα (non priority), έχετε το δικαίωμα για μία χειραποσκευή και ένα σακίδιο, όμως η χειραποσκευή θα παραδίδεται στο προσωπικό στην πύλη αναχώρησης, το οποίο θα την τοποθετεί δωρεάν στο κάτω μέρος του αεροσκάφους (μαζί με τις βαλίτσες). Επομένως, καλό θα ήταν να αφαιρέσετε λάπτοπ, ψηφιακές μηχανές κοκ από την χειραποσκευή προτού την παραδώσετε, διότι μπορεί να προκληθούν ζημιές κατά τη μεταφορά της στο κάτω μέρος του αεροπλάνου.
** H EasyJet μεταφέρει επίσης χειραποσκευές στο χώρο αποσκευών, αφού όλες οι θυρίδες της γεμίσουν. Αυτό σημαίνει πως το αργότερο που επιβιβάζεστε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να σας ζητηθεί να παραδώσετε την χειραποσκευή σας στο προσωπικό.

Είχατε ποτέ καθυστέρηση, ακύρωση ή υπερκράτηση της πτήσης σας; Υποβάλετε αξίωση τώρα!