Южна Корея за 4 часа: На летището в Сеул

Не случайно летището Инчхон в Южна Кореа печели за десета поредна година наградата за най-добро международно летище, отсъждана от Международния съвет на летищата. Намиращо се в близост до столицата Сеул, то обслужва по средно 39 милиона пътници годишно.

Пътниците имат възможност да усетят малко от корейския дух и култура (макар и в контекста на едно летище), благодарение на представянето на множество традиционни обичаи (напр. сватба) на самото летище. Атракциите, които самолетните пътници срещат в Ичхон, може да изглеждат нетипични и странни, но определено са много интересни и заслужаващи внимание.

Ако се случи така, че имате малко по-дълъг престой на това летище, задължително се възползвайте от безплатните турове из града, организирани от летището. Те продължават между 2 и 5 часа и всеки има различна тема. Един такъв тур със сигурност няма да е достатъчен да опознаете Сеул, този 10 милионен град, но е идеална възможност за нещо ново и различно.

Seul

Аз пристигнах в Южна Корея привечер, точно 15 минути преди началото на последната разходка из нощен Сеул. С много бързане се добрах до началната точка на тура, откъдето бяхме откарани с бус до центъра на града. Групата ни се състоеше от 3-ма човека, което позволи за това вниманието на екскурзоводката да бъде насочено само и единствено към нас.

Огромни небостъргачи, йероглифи, интересни миризми и екзотична обстановка. Прекарахме един час, разглеждайки двореца Деоксу - сграда, датираща от 15 век, до чиито градини се издигат високите небостъргачи на даунтаун Сеул.

Продължихме разходката си по Insadong - улица, по която можеш да се разхождаш с часове и да разглеждаш магазинчета с традиционни Корейски дрехи, хартия, чай, предмети на изкуството и антиквариати, както и множество сергии с какви ли не джунджурийки и местни вкусотии за бързо хранене.

Seul

В една от пресечките седнахме в традиционен корейски ресторант, където си поръчах на сляпо. За всички любители на морски дарове, люто и ориз, мисля, че корейската храна би била интересна.

Безплатният тур на летището, поне при мен, постигна целта си - даде ми да вкуся от магията на Южна Корея и ме накара да искам да се върна там отново, следващия път за по-дълго.