Tot ceea ce trebuie să știți despre procesul de check-in online

Tot ce trebuie să știți despre check-in-ul online și de ce ar trebui să faceți acest lucru.

Tot ceea ce trebuie să știți despre procesul de check-in online

Când am zburat la Sofia, am ajuns la aeroport cu 2 ore mai devreme, unde m-am trezit în fața unei cozi uriașe la ghișeul de check-in și unde am așteptat peste o oră. Ce ar fi trebuit să făc? Check-in on-line.

De ce companiile aeriene preferă procesul de check-in on-line?

Procesul de check-in on-line permite companiilor să economisească bani prin reducerea cheltuielilor administrative (hârtie, personal și timp), lucru de care poți beneficia și pasagerii, deoarece acest fapt permite companiilor să ofere tarife mai mici. Acesta și este motivul pentru care la zborurile operate de către companiile aeriene low-cost, cum ar fi easyjet, Wizzair și Ryanair procesul de check-in online este obligatoriu.

Sfatul ClaimCompass: Unele companii aeriene vă vor taxa suplimentar dacă nu ați făcut check-in on-line sau dacă nu ați tipărit tichetul de îmbarcare. De exemplu, Wizzair vă va taxa între 10 și 30 € pentru check-in la aeroport, spre deosebire de cel on-line, și până la 50 € pentru fiecare pasager în cazul în care tichetul de îmbarcare nu este tipărit.

Efectuând procesul de check-in online companiile aeriene pot de asemenea să vă sugereze avantaje suplimentare pentru confortul dvs. de la posibilitatea de a călători cu bagaje suplimentare la rezervarea unui hotel la destinație. Aceste servicii le permit să se asigure că nu veți anula călătoria, ceea ce înseamnă că ei nu vor vinde locul altcuiva.

Care este avantajul meu?

Veți economisi mult de timp la aeroport: dacă aveți o copie a rezervării dvs. și nici un bagaj de predat la check-in, puteți merge direct la poartă și evita să stați la coadă la ghișeul check-in. Majoritatea liniilor aeriene vor permite să faceți check-in on-line cu 24 de ore înaintea zborului și acest serviciu este disponibil non-stop.

Un lucru care mie îmi place foarte mult este că pot alege locul cel mai confortabil în timpul zborului: mie îmi place locul de la fereastră! Cu cât faceți mai repede check-in on-line, cu atât este mai mare posibilitatea de a alege dintre locurile disponibile. Cu toate că există, de obicei, locuri pe care le puteți rezerva gratuit, companiile aeriene și în special low-costuri pot avea câteva locuri care pot fi rezervate în schimbul unei taxe suplimentare.

Puteți face check-in on-line de oriunde doriți, atâta timp cât vă puteți conecta la Internet și puteți accesa site-ul web al companiei aeriene. De asemenea, puteți accesa pagina de internet și cu telefonul mobil, și, deși capacitatea de reacție a unor site-uri web ale companiilor aeriene accesate de pe telefon nu este optimă, există tot mai multe aplicații care par să rezolve acest lucru.

La ce ar trebui să fiți atent?

Pentru check-in pe internet veți avea nevoie de detaliile zborului: numărul rezervării și numărul pașaportului. În cazul unui zbor internațional trebuie de asemenea să știți numărul de bagaje cu care veți călători.

Chiar și în cazul în care aveți un bagaj de cală varianta de check-in online este preferabilă, deoarece bagajul va fi doar predat pe o bandă rulantă și nu veți mai sta la coadă la ghișeu.

Ce se întâmplă dacă nu puteți imprima tichetul de îmbarcare? Chiar dacă nu aveți o imprimantă, puteți în continuare efectua procesul de check-in on-line și obține copia dvs. la aeroport. Dacă aveți un smartphone, unele companii aeriene vor putea să scaneze tichetul de îmbarcare direct de pe ecran. Pe scurt, chiar dacă nu aveți o variantă imprimată a tichetului de îmbarcare, locul rezervat de dvs. este în siguranță.

Cu siguranță procesul de check-in online vă va face să apreciați călătoria chiar mai mult pentru că vă permite să vă relaxați! Vestea bună este că aproape toate companiile aeriene oferă varianta de check-in online!